Post

Tuto

Free

BG
Afiqah Junizan

Tutorial : Link Go to Two Page with One Click
18/06/2012 | 2 comments

Assalamualaikum! Hello! Hai! Jap sekarang ni nak bagi tutorial tapi faham tak title tu ? Macam mana nak terangkan ea ? Susahlah. Katakanlah, awak nak letak navi tu sebagai link affies, then bila click navi affies tu, keluar entri affies and url blog yang lain. Tuto ini sesuai kalau korang nak promote contest.

Blogskins : Paste dekat bawah </style>
<a onClick="window.open('url');document.getElementById('main') .innerHTML=document.getElementById('link').innerHTML">Affies</a>


main = tukar main tu kepada apa yang awak gantikan main tu
url = tukar dengan url yang korang nak promote or whatever.
link = tukar dengan page untuk untuk awak letak link
OLDERNEWER