Post

Tuto

Free

BG
Afiqah Junizan

Tutorial : Use Font Face
05/06/2012 | 17 comments


Assalamualiakum ! Hello ! Ok, apa tuh font face ? Ok, font face ni macam online font. Korang tak payah nak download font tuh. Just korang guna font code je, korang dah boleh guna. Korang tak payah guna photoshop or whatever. Senang je.

Live Preview :
HERE THE FONT

nak code font nya ? CLICK SINI

Template Designer :
i.) Copy and Paste First code dekat atas </style>
ii.) Then, copy and paste Second code dekat tempat awak nak letak font untuk title or whatever.

Blogskins :
i.) Copy and Paste First code dekat atas </style>
ii.) Then, copy and paste Second code dekat tempat awak nak letak font untuk title or whatever.


First code :
@font-face { font-family: "fontname"; src: url('font url'); }

Second code :
font-family:name font;
OLDERNEWER