Post

Tuto

Free

BG
Afiqah Junizan

Buku Calculus
21/11/2015 | 0 comments


Assalamualaikum. Maaf sangat-sangat quality gambar tak berapa cantik sebab sebab handphone saya nih tade la canggih mana. Sekadar cukup buleh guna jela. Dah nak nazak pun tapi tetap sayang phone nih sebab nih sala satu pemberian hadiah dari mummy sebab dapat masuk matrik. Balik kepada tajuk post hari ini, lecturer iqa suruh guna buku nih sebagai reference untuk sem 1 dengan sem 2. Well, calculus benda basic yang engineering wajib amik. Tapi iqa memang minat calculus nih sebab dia lebih kurang macam add math je. Kalau addmath hang bagus, in sha Allah calculus pun bagus. Terkeluar pulak loghat penang. 

Buku Ramana nih memang best. Ada example yang cukup. Then ada exercise dengan answers sekali dekat bawah soalan. Jadi, tak payah la hang dok belek-belek halaman belakang. Sekarang nih iqa tengah buat solidwork. Haishhhh. Makin hari makin kusut sebab makin hari homeworknya makin susah makin complicated. Bila buat dimension, asyik lari je line. Then padam buat balik line then padam balik. Sampai bila nak berhenti pun tak tahu la.

OLDERNEWER